PARASIZ YATILILIK SINIRI

- Ailenin toplam yıllık geliri, ailedeki kişi sayısına bölünür. Çıkan sayı 2016 yılı Devlet Bütçesindeki M Cetvelindeki sınır olan 7.530 TL. üstü paralı yatılı olur; altı olursa parasız yatılı olur.

- Öğrenci ailesinin maddî durumunu gösteren beyanname ile diğer belgeler, Okul Parasız Yatılılık ve Bursluluk Komisyona girer; komisyon ilgili yönetmelik doğrultusunda karar verir.

- Gelir durum belgeleri, maaş alınan kurumdan alınır.

- Serbest meslekse SGK kurumundan “Hiçbir İşte Çalışmamaktadır; Geliri Yoktur.” resmi evrakı alınacak ve kayıtta teslim edilecektir.

- Öğrenci burslu ise “onaylı bursluluk belgesi veya yazısını” mezun olduğu okuldan (bursluluk sınavı öncesi okula teslim edilen burslulukla ilgili bütün evraklar ya da onaylı fotokopileri) resmî evrakla getirenlerin bursu, parasız yatılılığa dönüşür veya burslu olarak gündüzlü olurlar.

Yayın: 02.11.2016 - Güncelleme: 02.11.2016 14:41 - Görüntülenme: 537