LÂDİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

LÂDİK SAĞLIK MESLEK LİSESİ adıyla 1991-1992’de eğitim ve öğretim yılında Lâdik ilçe merkezinde bir binada eğitim ve öğretime başladık. Okulumuz 1993’te ilçe merkezinde bulunan şimdiki Atatürk İlkokulu ek binasında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etti. O zaman okulumuzun bölümü HEMŞİRELİK olarak seçilmişti.

Daha sonra çevre ihtiyaçları da göz önüne alınarak 1994-1995 eğitim ve öğretim yılında TIBBİ SEKRETERLİK bölümü açılarak, bu bölümden ilk mezunlarımızı 1997-1998 yılında verdik. Okulumuz bina sorunu yüzünden birkaç kere taşındıktan sonra 2010 yılında LÂDİK SAĞLIK MESLEK LİSESİ olarak son mezununu verdi.

2013-2014 eğitim-öğretim yılında LÂDİK ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ olarak yeniden kuruldu.

Şu andaki durum

Öğrencilerimiz, Akpınar Fen Lisesi eğitim yerleşkesindeki kurumumuza tahsis edilen tarihi binada eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuzda 9-10-11-12. sınıf öğrencileri eğitim görmektedirler.

Okul İmkânları

Okulumuza Türkiye Ortak Sınav Değerlendirme sonuçları göre öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığınca tercih sistemine göre merkezi olarak yerleştirilmektedir. Mevcut bina eğitim ve öğretim için yeterlidir. İçerisinde öğrenci ve öğretmenlerin yararlanacağı her türlü imkân mevcuttur. Okulumuzun bahçesinde bulunan futbol, voleybol ve basket sahalarından her an yararlanma imkânı mevcuttur.

Yayın: 10.12.2013 - Güncelleme: 21.12.2017 09:08 - Görüntülenme: 1784